Kalsan | Tartı Aletleri, Otomatik Tartı Kalsan Ölçü Aletleri Muayene Servis Hizmetleri Limited Şirketi

SIKÇA SORULAN SORULAR

Tartı aletlerinin kaç yılda bir periyodik muayene yaptırılması gerekir?
Piyasaya arz edilen ve/veya kullanıma sunulan tartı aletlerinin muayeneleri 24/7/1994 tarihli ve 22000 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği hükümlerine göre 2 yılda bir yaptırılması gerekmektedir.
Tartı aletlerinin tamir ve ayarları nasıl yapılır?
Tartı aletlerinin tamir ve ayar işlemleri 20/03/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Tamir ve Ayarını Yapacak Kişilere Verilecek Yetki Belgesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Bakanlık tarafından belgelendirilen işyerlerinde, yine aynı Yönetmeliğe göre aynı işyeri için belgelendirilen yetkili personel tarafından gerçekleştirilmektedir.
Periyodik Muayene Yılı Nasıl Hesaplanır?
Tartı aletlerinin periyodik muayene süresi iki yıldır. Muayene süresi, tartı aletinin damgalandığı yıldan itibaren başlanarak yıl olarak hesaplanır. Damga süresini doldurmuş tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için, kullanıcılar tarafından sürenin dolduğu yılı takip eden yılın Ocak ayının başından Şubat ayının sonuna kadar periyodik muayene için dilekçe verilmesi gerekir. Şubat ayının son günü tatile rastladığı takdirde müracaat sonraki ilk iş gününün mesai bitimine kadar yapılabilir. Posta ile yapılan müracaatlarda müracaat tarihi olarak evrakın muayenede yetkili kurumdaki kayıt tarihi esas alınır.
Periyodik Muayene İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
Tartı aleti kullanıcıları tarafından periyodik muayene için; tartı aletinin tipi, markası, seri numarası, sınıfı ve kapasitesinin yer aldığı HİZMET TALEP FORMU (Web sitemizden, veya merkezlerimizden ulaşabilirsiniz) ile başvuru yapılmalıdır. Muayene için müracaatta bulunanlara, bir belge verilir. Firmamız muayeneler için bir program düzenler ve bu programı dahilinde muayeneleri yıl sonuna kadar gerçekleştirirler.
Tamir Sonrası Muayene İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Tamir ve Ayarını Yapacak Kişilere Verilecek Yetki Belgesi Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre geçici damgası yapılan tartı aletinin kullanıcısının, geçici damganın yapıldığı tarihten itibaren en geç onbeş gün içerisinde muayene ve damgasının yapılması için yetkili muayene servisimize HİZMET TALEP FORMU (Web sitemizden, veya merkezlerimizden ulaşabilirsiniz) ile başvuru yapılmalıdır.
Muayene İşlemi Hakkında Cezalar Nelerdir?
3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15.Maddesine istinaden uygulanan idari para cezaları, 01/08/1999 tarihli ve 23773 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4421 Sayılı Türk Ceza Kanunu ile CEZALARIN İNFAZI HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNUN 5'inci Maddesine göre arttırılması öngörüldüğünden; bu kanuna istinaden yeniden düzenlenen idari para cezaları 01/01/2014 tarihinden geçerli olmak üzere aşağıdaki gibi belirlenmiştir. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/c bendinde belirtilen; Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye, 1.521,00 TL (BinBeşYüzYirmiBir) idarî para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.
Copyright © 2017 Kalsan.com.tr